Recept

Knoflookknoopjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk als bijgerecht op een barbecue, maar ook als hartig hapje.

bereiding
  1. 1

    Los de gist op in 320 ml lauw water. Meng de bloem met het griesmeel en het zout, doe er het gistmengsel en de olijfolie bij en kneed tot een soepel deeg (10 à 15 min. met de hand of 5 à 7 min. met de keukenma- chine). Vorm een bal van het deeg en rol hem in vershoudfolie. Laat op een warme plek 20 min. rijzen.

  2. 2

    Verdeel het deeg in vier delen. Rol elk deel op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een rechthoek van 12 cm lang en 1 à 1,5 cm dik. Snij met een scherp mes reepjes van 2,5 cm breed en 12 cm lang van het deeg. Leg in elk reepje een knoop en leg de knoopjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

  3. 3

    Bestrijk de knoopjes met een beetje olijfolie, dek af met vershoudfolie en laat op een warme plek 45 minuten rijzen tot ze in volume verdubbeld zijn.

  4. 4

    Verwarm de oven voor op 225°C en bak de knoopjes in 12 à 15 minuten goudbruin. Smelt intussen de boter in een pan. Pel de knoflook, verwijder het kiempje en hak de knoflook fijn. Stoof 1 à 2 minuten in de boter op laag vuur. Roer er de peterselie en het zout door en haal van het vuur.

  5. 5

    Haal uit de oven, laat afkoelen en bestrijk royaal met het knoflookmengsel. Serveer lauw of koud.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Knoflookknoopjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!