Recept

Franse kaassoufflé

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Veggie en fluffy.

Liefst een lekker luchtige soufflé? Opgeklopte eiwitten zorgen er voor dat je soufflé mooi omhoog komt.

Laat de eiwitten eerst op kamertemperatuur komen om ze beter te kunnen opkloppen. Klop ze in een vetvrije kom en spatel ze dan héél voorzichtig onder de kaassaus.

Schrik trouwens niet als de soufflé een beetje inzakt als je ‘m uit de oven haalt. Dit is volkomen normaal en komt door het plotselinge temperatuurverschil.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Splits de eieren. Wrijf de ovenschaaltjes in met boter en bestrooi met paneermeel.

  2. 2

    Smelt 30 g boter, voeg de bloem toe en roerbak 1 minuut. Voeg geleidelijk aan de melk toe en roer tot een ingedikte roux. Voeg de geraspte kazen toe en haal van het vuur. Voeg de eidooiers toe en meng grondig. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Klop de eiwitten luchtig en spatel ze heel voorzichtig onder de kaassaus.

  3. 3

    Zet de ovenschaaltjes op een bakplaat. Schep het beslag in de ingevette ovenschaaltjes tot ze voor ¾ gevuld zijn. Zet in een voorverwarmde oven op 185°C gedurende 20-25 minuten. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Franse kaassoufflé

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!