Recept

Groenterolletjes met vier dips

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Breek de harde uiteinden af van de asperges en blancheer ze kort in licht- gezouten water.

  2. 2

    Spoel de tomaten en komkommer en snij in reepjes. Spoel het basilicum en snij in reepjes. Halveer de wraps. Verwarm de wraps.

  3. 3

    Leg in het midden van elke halve wrap een pakketje groenten, bestrooi met het basilicum. Vouw dicht tot een hoorntje en maak vast met een houten prikkertje. Serveer met de sausjes.

Rodebietendip
  1. 1

    nipper 3 teentjes knof- look fijn, mix samen met 4 voorge- kookte rode bieten en 300 g Griekse yoghurt tot een gladde saus. Kruid met een snuifje chilipoeder en zout. Bestrooi met versgemalen peper.

Dip van zure room met olijven en hazelnoten
  1. 1

    Rooster 50 g hazelnoten in een pan zonder vetstof en hak grof. Snipper 16 groene olijven zonder pit en 1 rood chilipepertje fijn. Meng 200 g zure room met 2 el gehakte bladpeterselie en 3 el gehakte munt. Pel en pers 1 knoflookteentje en meng met 2 el olijfolie en het sap van 1 citroen door de zure room. Voeg de helft van de gehakte hazel- noten, olijven en chili toe en kruid met peper en zout. Doe de dip in een schaaltje en strooi er de rest van de olijven, chili en hazelnoten over.

Pesto
  1. 1

    Rooster 50 g pijnboom- pitten in een pan zonder vetstof. Doe 1⁄2 bosje peterselie en 1⁄2 bosje basilicum met de pijnboompitten, 50 g parmezaan en wat olijfolie in de blender. Mix fijn. Voeg geleidelijk meer olijfolie toe tot een smeuïge pesto. Kruid met peper en zout.

Hummus
  1. 1

    Pel 4 teentjes knoflook en snipper fijn. Fruit glazig in olijfolie en voeg 450 g gespoelde kikker- erwten toe. Doe de kikkererwten en knoflook in een blender en mix met 1 el sesamzaad en wat vocht van de kikkererwten fijn tot een gladde pasta. Kruid met peper en zout. Bestrooi met 1 gesnipperde lente-ui.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Groenterolletjes met vier dips

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!