Recept

Romige kip met ricotta, erwtjes, broccoli en citroen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Comfort food op z'n best!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Kruid de kippenbillen met peper en zout en bak ze aan beide zijden goudbruin in een pan met wat olijfolie. Zet de pan in de oven en gaar nog 20 minuten.

  2. 2

    Blancheer de erwtjes en de broccoli 3 minuten in kokend, gezouten water. Laat ze schrikken in koud water.

  3. 3

    Fruit de gesnipperde ui aan in wat olijfolie en voeg de munt toe. Voeg dan de ricotta, de room en het citroensap toe. Laat op een zacht vuurtje inkoken. Doe ten slotte de erwtjes en de broccoliroosjes erbij.

  4. 4

    Rasp de citroenschil en meng met de panko en een beetje olijfolie tot een crumble. Breng op smaak met peper en zout. Haal de kippenbillen uit de oven en lepel er de ricottasaus met de broccoli en de erwtjes rond.

  5. 5

    Strooi de panko op de kippenbillen. Zet nog 10 minuten in de oven tot de crumble op de kip mooi gebakken is. Lekker met gebakken aardappeltjes of puree.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!