Kipballetjes met pindasaus
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Kipballetjes met pindasaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Oosters tintje

bereiding
  1. 1

    Meng het kippengehakt met het ei, de beschuit, de pinda's, de lente-uitjes en de kokosmelk. Breng op smaak met peper en zout.

  2. 2

    Rol met vochtige handen middelgrote balletjes van het mengsel en wentel ze door de bloem. Bak ze rondom goudbruin in een mengsel van olie en boter.

  3. 3

    Mix voor de saus de olie, het limoensap, de ui en de knoflook samen in de blender. Kruid met chilipeper naar smaak.

  4. 4

    Verwarm het mengsel in een pannetje tot de aroma's vrijkomen. Roer er dan de pindakaas en het water door. Laat sudderen tot een mooi gebonden saus.

  5. 5

    Serveer de kipballetjes met de warme pindasaus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Meng het kippengehakt met het ei, de beschuit, de pinda's, de lente-uitjes en de kokosmelk. Breng op smaak met peper en zout.

  2. 2

    Rol met vochtige handen middelgrote balletjes van het mengsel en wentel ze door de bloem. Bak ze rondom goudbruin in een mengsel van olie en boter.

  3. 3

    Mix voor de saus de olie, het limoensap, de ui en de knoflook samen in de blender. Kruid met chilipeper naar smaak.

  4. 4

    Verwarm het mengsel in een pannetje tot de aroma's vrijkomen. Roer er dan de pindakaas en het water door. Laat sudderen tot een mooi gebonden saus.

  5. 5

    Serveer de kipballetjes met de warme pindasaus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.