Recept

Bloemkoolsoep met kipballetjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De kipballetjes geven je soep meteen een feestelijke toets. 

bereiding
  1. 1

    Pel de ui en snij in grove stukken. Spoel het preiwit en snij in stukken. Pel de teen knoflook. Verdeel de bloemkool in roosjes.

  2. 2

    Zet een grote pot op het vuur met wat olijfolie. Bak de ui, het preiwit en de knoflook glazig. Voeg de bloemkoolroosjes toe. Stoof even mee tot de aroma's vrijkomen. Bestrooi met het kerriepoeder, voeg het kruidentuiltje toe, giet er de groentebouillon bij en laat 25 minuten pruttelen.

  3. 3

    Doe het kippengehakt samen met het eitje en het paneermeel in een kom en kneed tot alles goed gemengd is. Spoel de koriander en de peterselie, en laat uitlekken. Hou enkele takjes koriander apart voor de afwerking en snipper de rest, samen met de peterselie. Meng met het gehakt en breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Rol hapklare balletjes van het kippengehakt en kook ze in 5 minuten gaar in de kippenbouillon.

  5. 5

    Verwijder de knoflook en het kruidentuiltje uit de soep en mix de soep glad. Verdeel de soep over de kommetjes en verdeel er de balletjes over. Werk af met enkele takjes verse koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Bloemkoolsoep met kipballetjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!