• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gekaramelliseerde drumsticks met knoflook en citroen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Origineel voorgerecht of hapje

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180° C. Spoel de drumsticks en dep ze droog. Hak het laatste stukje van de boutjes en schuif met de vingers het vlees lichtjes omhoog op het bot. Leg de drumsticks op een met bakpapier bedekte bakplaat of in een ovenschaal.

  2. 2

    Snij 1 citroen in dunne plakjes, pers de tweede citroen. Snipper de knoflook. Meng de olijfolie met de honing, het citroensap en de knoflook.

  3. 3

    Kwast de drumsticks in met het honingmengsel, kruid met een snuifje zout. Zet ongeveer 25 minuten in de oven. Keer de boutjes af en toe om en bedruip met het honingmengsel. Leg de laatste 10 minuten de citroenplakjes tussen de boutjes, bestrooi met basilicum en laat verder garen. Doe in een schaal en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180° C. Spoel de drumsticks en dep ze droog. Hak het laatste stukje van de boutjes en schuif met de vingers het vlees lichtjes omhoog op het bot. Leg de drumsticks op een met bakpapier bedekte bakplaat of in een ovenschaal.

  2. 2

    Snij 1 citroen in dunne plakjes, pers de tweede citroen. Snipper de knoflook. Meng de olijfolie met de honing, het citroensap en de knoflook.

  3. 3

    Kwast de drumsticks in met het honingmengsel, kruid met een snuifje zout. Zet ongeveer 25 minuten in de oven. Keer de boutjes af en toe om en bedruip met het honingmengsel. Leg de laatste 10 minuten de citroenplakjes tussen de boutjes, bestrooi met basilicum en laat verder garen. Doe in een schaal en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.