Recept

Zeevruchtenbouillon in een glaasje met langoustines

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Het soepje kun je de dag vooraf maken. Bewaar het wel goed koud. Laat de langoustines en schelpjes wel maar even mee opwarmen, anders worden ze taai.

bereiding
 1. 1

  Pel en snipper de knoflook en de sjalot. Maak de selder en de wortel schoon en snij ze in stukjes. Fruit de groenten in wat olijfolie in een stoofpot.

 2. 2

  Voeg de schelpjes bij de groenten en kruid met peper en zout. Blus met de helft van de witte wijn en roer tot de schelpjes allemaal open zijn. Haal de schelpjes eruit en hou ze aan de kant.

 3. 3

  Spoel de tomaten en snij ze in blokjes. Doe de langoustines, de tomatenblokjes en de tomatenpuree bij de gestoofde groenten in de kookpot. Blus met de rest van de wijn en roerbak alles. Voeg de visbouillon toe en laat 15 minuten op een zacht vuur sudderen onder deksel.

 4. 4

  Haal de langoustines uit de bouillon en verwijder de staarten en eventueel het darmkanaal. Zeef de bouillon en giet hem terug in de stoofpot. Doe er de schelpjes bij.

 5. 5

  Leg in elk glaasje een langoustinestaartje. Schep er de bouillon en de schelpjes bij. Lepel er telkens 1 koffielepel zure room over en werk af met de waterkers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zeevruchtenbouillon in een glaasje met langoustines

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!