Pastinaakmousse met kruidige pangrattato en kervel
bereiding
-
1
Schil de pastinaak en snij hem in stukken. Doe de pastinaak met de melk in een steelpannetje en zorg dat de pastinaakstukken volledig onderstaan. Voeg indien nodig water toe. Kook de pastinaak gaar in de melk. Voeg tijdens het koken indien nodig wat water toe zodat de pastinaakstukken mooi onder blijven staan.
-
2
Doe de gegaarde pastinaak in een blender, voeg de room toe en mix hem mooi glad. Klop het eiwit op en spatel het onder het pastinaakmengsel. Kruid de mousse met peper en zout en doe ze in een spuitzak. Spuit de pastinaakmousse in de glaasjes. Laat de mousse afkoelen.
-
3
Doe de panko met de gemalen parmezaan en de Provençaalse kruiden in een steelpannetje. Voeg de olijfolie toe, roer om en bak de pangrattato op een zacht vuurtje goudbruin.
-
4
Werk de pastinaakmousse net voor het serveren af met de pangrattato en de kervel.