Recept

Aperitiefsoepje met erwten en krokante eendenborst

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Start de avond meteen in stijl.

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de ui fijn. Verwarm de oven voor op 160° C.

  2. 2

    Fruit een fijn gesneden ui aan in wat boter. Voeg er 400 g doperwten aan toe en roer goed. Blus met 3 dl kippenbouillon en kruid met peper en zout. Laat op een zacht vuurtje 20 minuten pruttelen.

  3. 3

    Voeg er 1 dl room aan toe, laat nog even warm worden en mix de soep.

  4. 4

    Leg 8 plakjes gerookte eendenborst op een ovenplaat bekleed met bakpapier. Bak de eendenborst 7 à 8 minuten in een voorverwarmde oven van 160°C. Serveer de soep heet met het krokantje van eendenborst erop.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Aperitiefsoepje met erwten en krokante eendenborst

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!