Recept

Zeevruchten loempia's

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met dit lekkere hapje zit de sfeer er meteen in

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de vis in stukjes van 1 cm. Kook  en pel de scampi staarten, verwijder het darmkanaal. Maak de sint-jakobsvruchten schoon. Hak de dille fijn. 

  2. 2

    Smelt de boter in een pan met dikke bodem. Bak vis en sint-jakobsvruchten met citroensap gaar in 1 minuut. Schep in een kom. Hou warm.

  3. 3

    Roer bloem en boter in de pan in 1 minuut licht en schuimig. Haal van het vuur en roer er geleidelijk de melk door. Zet op het vuur en roer tot het kookt en indikt. Laat 2 minuten zacht sudderen.

  4. 4

    Roer er kaas, bieslook, dille, sint-jakobsvruchten, vis en scampi’s door. Kruid bij, van het vuur af. Dek af met plasticfolie.

  5. 5

    Plak 2 vellen filodeeg op elkaar met gesmolten boter, snij in 4 gelijke repen. Bedek ongebruikt deeg. Leg 2 eetlepels vismengsel op het korte eind van een reep deeg. Vouw de zijkanten naar binnen en rol op. Herhaal dit 5 keer.

  6. 6

    Leg de pakketjes met de naad naar ondere, op de bakplaat, op bakpapier. Bestrijk met de rest van de gesmolten boter, bestrooi met maan- of sesamzaad. Bak 20 minuten in een oven van 180° C.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zeevruchten loempia's

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!