Groenteloempia
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Groenteloempia

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Verwen je gasten met huisgemaakte loempia's

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij 500 g grote champignons, 2 wortelen en 1/2 bosje lenteuitjes in repen. Hak de korianderblaadjes en raps de gember. 

  2. 2

    Verhit wat olie in de wokpan. Roerbak de wortelreepjes en voeg na een drietal minuten de champignons en lente-uitjes toe. Roer goed om en doe er 100 g sojascheuten, 2 eetlepels gehakte korianderblaadjes en 2 cm geraspte gember bij. 

  3. 3

    Voeg 5 eetlepels sojasaus en 3 eetlepels rijstwijn (of droge sherry) toe en roer goed. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Snij 16 vierkantjes van 25 x 25 cm uit een rol filodeeg. Leg 8 velletjes op een proper werkvlak. Strijk ze in met olie en leg er een tweede velletje bovenop. Leg op 1/3 van een velletje wat groentevulling. Laat aan elke kant 4 cm vrij.

  5. 5

    Vouw de boven- en onderkanten over de vulling en druk goed aan. Strijk opnieuw in met wat olie en vouw de zijkanten dicht. Herhaal bij de volgende loempia’s. Bak ze in 5 minuten goudbruin in de frituurpan op 180° C.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij 500 g grote champignons, 2 wortelen en 1/2 bosje lenteuitjes in repen. Hak de korianderblaadjes en raps de gember. 

  2. 2

    Verhit wat olie in de wokpan. Roerbak de wortelreepjes en voeg na een drietal minuten de champignons en lente-uitjes toe. Roer goed om en doe er 100 g sojascheuten, 2 eetlepels gehakte korianderblaadjes en 2 cm geraspte gember bij. 

  3. 3

    Voeg 5 eetlepels sojasaus en 3 eetlepels rijstwijn (of droge sherry) toe en roer goed. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Snij 16 vierkantjes van 25 x 25 cm uit een rol filodeeg. Leg 8 velletjes op een proper werkvlak. Strijk ze in met olie en leg er een tweede velletje bovenop. Leg op 1/3 van een velletje wat groentevulling. Laat aan elke kant 4 cm vrij.

  5. 5

    Vouw de boven- en onderkanten over de vulling en druk goed aan. Strijk opnieuw in met wat olie en vouw de zijkanten dicht. Herhaal bij de volgende loempia’s. Bak ze in 5 minuten goudbruin in de frituurpan op 180° C.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.