Zeevruchten loempia's
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Zeevruchten loempia's

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met dit lekkere hapje zit de sfeer er meteen in

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de vis in stukjes van 1 cm. Kook  en pel de scampi staarten, verwijder het darmkanaal. Maak de sint-jakobsvruchten schoon. Hak de dille fijn. 

  2. 2

    Smelt de boter in een pan met dikke bodem. Bak vis en sint-jakobsvruchten met citroensap gaar in 1 minuut. Schep in een kom. Hou warm.

  3. 3

    Roer bloem en boter in de pan in 1 minuut licht en schuimig. Haal van het vuur en roer er geleidelijk de melk door. Zet op het vuur en roer tot het kookt en indikt. Laat 2 minuten zacht sudderen.

  4. 4

    Roer er kaas, bieslook, dille, sint-jakobsvruchten, vis en scampi’s door. Kruid bij, van het vuur af. Dek af met plasticfolie.

  5. 5

    Plak 2 vellen filodeeg op elkaar met gesmolten boter, snij in 4 gelijke repen. Bedek ongebruikt deeg. Leg 2 eetlepels vismengsel op het korte eind van een reep deeg. Vouw de zijkanten naar binnen en rol op. Herhaal dit 5 keer.

  6. 6

    Leg de pakketjes met de naad naar ondere, op de bakplaat, op bakpapier. Bestrijk met de rest van de gesmolten boter, bestrooi met maan- of sesamzaad. Bak 20 minuten in een oven van 180° C.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de vis in stukjes van 1 cm. Kook  en pel de scampi staarten, verwijder het darmkanaal. Maak de sint-jakobsvruchten schoon. Hak de dille fijn. 

  2. 2

    Smelt de boter in een pan met dikke bodem. Bak vis en sint-jakobsvruchten met citroensap gaar in 1 minuut. Schep in een kom. Hou warm.

  3. 3

    Roer bloem en boter in de pan in 1 minuut licht en schuimig. Haal van het vuur en roer er geleidelijk de melk door. Zet op het vuur en roer tot het kookt en indikt. Laat 2 minuten zacht sudderen.

  4. 4

    Roer er kaas, bieslook, dille, sint-jakobsvruchten, vis en scampi’s door. Kruid bij, van het vuur af. Dek af met plasticfolie.

  5. 5

    Plak 2 vellen filodeeg op elkaar met gesmolten boter, snij in 4 gelijke repen. Bedek ongebruikt deeg. Leg 2 eetlepels vismengsel op het korte eind van een reep deeg. Vouw de zijkanten naar binnen en rol op. Herhaal dit 5 keer.

  6. 6

    Leg de pakketjes met de naad naar ondere, op de bakplaat, op bakpapier. Bestrijk met de rest van de gesmolten boter, bestrooi met maan- of sesamzaad. Bak 20 minuten in een oven van 180° C.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.