Recept

Kruidencake met cranberry's

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Cake voor de feestdagen.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een rechthoekige bakvorm in met boter en bestuif met bloem.

  2. 2

    Roer de boter romig met de suiker en een snuifje zout. Roer er een voor een de eieren door en klop wit-romig. Meng de bloem met het bakpoeder en de specerijen. Doe bij het botermengsel en meng goed. Voeg geleidelijk de melk toe en roer tot een glad beslag.

  3. 3

    Giet het deeg in de bakvorm en strijk glad. Bak de cake in ongeveer 35 tot 40 minuten goudgeel en gaar in de oven. Controleer de gaarheid met een breinaald of een houten satéstokje. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.

  4. 4

    Haal de cranberry’s uit de diepvries, zodat ze even kunnen ontdooien.

  5. 5

    Roer voor het glazuur de plattekaas romig met de boter, de room en de poedersuiker.

  6. 6

    Verdeel het glazuur over de cake. Snij in stukken, strooi er de licht ontdooide cranberry’s over en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!