Recept

Beestige eclairs

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

bereiding
 1. 1

  Verwarm de oven voor op 190°C. Breng de melk aan de kook, meng er de boter onder. Voeg in één keer de bloem en een snuifje zout toe, laat de pot op een matig vuur staan en blijf roeren met een houten lepel tot je een bal van deeg krijgt. Schep het deeg in een kom en laat enkele minuten rusten. Roer één voor één de eieren door het beslag met een garde. Voeg het 5e ei enkel toe als het beslag nog te hard is.

 2. 2

  Schep het deeg in een spuitzak en spuit streepjes van 10 cm lang op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat voldoende plaats tussen de eclairs. Bak ze 20 tot 30 min. in de oven.

 3. 3

  Maak de banketbakkersroom. Klop de eieren met de suiker wit-schuimig. Roer er het vanillepuddingpoeder en de bloem door. Snij het vanillestokje overlangs en schraap er de zaagjes uit. Breng de melk aan de kook met het vanillemerg. Giet een beetje van de warm melk door het suiker-eimengsel. Giet dat dan bij de rest van de melk. Breng aan de kook en blijf roeren tot de banketbakkersroom dik genoeg is. Stort in een schaal en leg er een vel plasticfolie over. Laat afkoelen in de koelkast.

 4. 4

  Maak het glazuur. Klop het eiwit stijf en roer er lepel voor lepel de bloemsuiker door, tot je een stevige massa krijgt. Verdeel het glazuur in drie delen. Doe bij een deel het cacaopoeder, bij het tweede deel wat roze kleurstof en laat het derde deel natuurlijk. Maak ook de rolfondant roze met de kleurstof en maak er oortjes en een neus van.

 5. 5

  Maak drie kleine gaatjes onderaan in de eclairs. Doe de banketbakkersroom in een spuitzak en spuit ze door de gaatjes in de eclairs. Werk de eclairs af met het glazuur en de rolfondant tot varkentjes. Laat in de koelkast even uitharden.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Beestige eclairs

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!