Tiramisoesekes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Tiramisoesekes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Eclairs à la tiramisu

bereiding

    Soezendeeg

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte).

    Doe het water met de boter in een steelpan en breng aan de kook. Voeg de bloem toe en roer de massa goed droog. Je kan eventueel wat zout toevoegen voor de smaak, en wat suiker voor de kleur.

  2. 2

    Stort de deegbal in een kom en meng er één voor één de eieren onder. Doe in een spuitzak en spuit lijntjes van het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat.

    Bak de éclairs 25 à 30 minuten in de oven op 180°C.

  3. Soezenvulling

  4. 3

    Week de gelatine minstens 5 minuten in koud water.

    Scheid de eieren. Klop de dooiers met 50 g suiker tot een dikke witte massa die als een lint van de kloppers loopt.

    Voeg al kloppend de mascarpone toe. De massa mag niet te lopend zijn, is dit wel het geval dan moet je langer blijven kloppen.

  5. 4

    Klop de eiwitten stijf en klop er vervolgens lepel per lepel de overblijvende 50 g suiker door.

    Meng de eiwitten voorzichtig onder de mascarponemassa.

  6. 5

    Warm de amaretto op, maar laat niet koken.

    Knijp de gelatine uit en los op in de amaretto. Laat dit even afkoelen en roer dan langzaam door de vulling.

    Laat de vulling 2 à 3 uur opstijven in de koelkast.

  7. Chocoladeglazuur

  8. 6

    Doe de room met de glucose in een pannetje en breng aan de kook.

    Giet dit op de chocolade en meng goed.

  9. Afwerking

  10. 7

    Verwarm de oven voor op 160°C. Doe de bresiliennenootjes op een bakplaat en laat ze kleuren in de voorverwarmde oven.

    Snij de eclairs open aan de zijkant en spuit de crème patissière erin met een spuitzak.

    Dop de eclairs in het chocoladeglazuur. Bestrooi met bresiliennenootjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Soezendeeg

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte).

    Doe het water met de boter in een steelpan en breng aan de kook. Voeg de bloem toe en roer de massa goed droog. Je kan eventueel wat zout toevoegen voor de smaak, en wat suiker voor de kleur.

  2. 2

    Stort de deegbal in een kom en meng er één voor één de eieren onder. Doe in een spuitzak en spuit lijntjes van het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat.

    Bak de éclairs 25 à 30 minuten in de oven op 180°C.

  3. Soezenvulling

  4. 3

    Week de gelatine minstens 5 minuten in koud water.

    Scheid de eieren. Klop de dooiers met 50 g suiker tot een dikke witte massa die als een lint van de kloppers loopt.

    Voeg al kloppend de mascarpone toe. De massa mag niet te lopend zijn, is dit wel het geval dan moet je langer blijven kloppen.

  5. 4

    Klop de eiwitten stijf en klop er vervolgens lepel per lepel de overblijvende 50 g suiker door.

    Meng de eiwitten voorzichtig onder de mascarponemassa.

  6. 5

    Warm de amaretto op, maar laat niet koken.

    Knijp de gelatine uit en los op in de amaretto. Laat dit even afkoelen en roer dan langzaam door de vulling.

    Laat de vulling 2 à 3 uur opstijven in de koelkast.

  7. Chocoladeglazuur

  8. 6

    Doe de room met de glucose in een pannetje en breng aan de kook.

    Giet dit op de chocolade en meng goed.

  9. Afwerking

  10. 7

    Verwarm de oven voor op 160°C. Doe de bresiliennenootjes op een bakplaat en laat ze kleuren in de voorverwarmde oven.

    Snij de eclairs open aan de zijkant en spuit de crème patissière erin met een spuitzak.

    Dop de eclairs in het chocoladeglazuur. Bestrooi met bresiliennenootjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.