Cannelés
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Cannelés

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Frans dessertje

bereiding
  1. 1

    Zeef de bloem. Verwarm de melk tot lauw. Maak een kuiltje in de bloem en verkruimel er de gist in. Voeg 1 el suiker en 2 el melk toe, dek af en zet 15 minuten warm weg.

  2. 2

    Doe er dan de rest van de melk, suiker, vanillesuiker, eieren, boter en 2 à 3 el rum bij. Kneed goed en vorm een bal. Leg in een schone kom, dek af en laat minstens 1 uur rijzen, tot het volume verdubbeld is.

  3. 3

    Verwarm de oven op 180°C. Beboter vormpjes.

  4. 4

    Kneed het deeg even door, rol er 4 strengen van en verdeel ze in 6 gelijke stukken. Vorm er balletjes van en leg ze in de vormpjes. Dek af, laat nog 15 minuten rijzen.

  5. 5

    Bak ze 25 minuten. Laat afkoelen en ontvorm. Verwarm de honing met de rest van de rum en bestrijk er de cannelés mee. Laat drogen op een rooster.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Zeef de bloem. Verwarm de melk tot lauw. Maak een kuiltje in de bloem en verkruimel er de gist in. Voeg 1 el suiker en 2 el melk toe, dek af en zet 15 minuten warm weg.

  2. 2

    Doe er dan de rest van de melk, suiker, vanillesuiker, eieren, boter en 2 à 3 el rum bij. Kneed goed en vorm een bal. Leg in een schone kom, dek af en laat minstens 1 uur rijzen, tot het volume verdubbeld is.

  3. 3

    Verwarm de oven op 180°C. Beboter vormpjes.

  4. 4

    Kneed het deeg even door, rol er 4 strengen van en verdeel ze in 6 gelijke stukken. Vorm er balletjes van en leg ze in de vormpjes. Dek af, laat nog 15 minuten rijzen.

  5. 5

    Bak ze 25 minuten. Laat afkoelen en ontvorm. Verwarm de honing met de rest van de rum en bestrijk er de cannelés mee. Laat drogen op een rooster.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.