Recept

Tempura van asperges met basilicummayonaise

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

bereiding
 1. 1

  Spoel en droog het basilicum. Hak de helft van de blaadjes fijn. Mix het gehakte basilicum met de rest van de ingrediënten voor de mayonaise glad met de staafmixer of in de keukenmachine. Kruid met peper en zout. Zet koel weg. 

 2. 2

  Schil de witte asperges en breek er de harde uiteinden af. Groene asperges hoef je niet te schillen, breek er wel de taaie onderkant af. 

 3. 3

  Leg de witte asperges in een kookpan met koud water en verhit op zacht vuur. Breng het water tot tegen het kookpunt. Zet het vuur uit zodra het water kookt. Laat de asperges 5 tot 10 minuten garen in het vocht, of tot ze net iets minder dan beetgaar zijn. Fijne groene asperges hoef je niet vooraf te garen. 

 4. 4

  Schep de asperges eruit. Laat ze uitlekken op een keukenhanddoek. Dep goed droog. 

 5. 5

  Klop de eieren met de bloem en 300 ml koud water tot een glad beslag. Kruid met peper en zout. Voeg eventueel ijswater toe als het beslag te dik is. 

 6. 6

  Verwarm de frituurpan voor op 180°C. Haal de asperges een voor een door het beslag. Frituur ze in enkele minuten goudgeel en krokant. Serveer met de basilicummayonaise. Werk af met de rest van het basilicum. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tempura van asperges met basilicummayonaise

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!