Recept

Bruschetta met lentetapenade en tempura van asperges

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zonnig hapje

bereiding
  1. 1

    Blancheer de tuinbonen en de erwten kort in licht gezouten water. Laat ze schrikken in koud water en haal de vliesjes van de tuinbonen. Mix ze met de munt, het basilicum, het citroensap, peper en zout, en een snuifje suiker. Voeg er net genoeg olijfolie aan toe als nodig is om een dikke tapenade te krijgen.

  2. 2

    Schil de asperges en breek het houtachtige uiteinde eraf. Stoom of kook ze beetgaar. Dep goed droog.

  3. 3

    Maak het tempurabeslag. Splits de eieren. Klop de dooiers goed los met 350 ml koud water, tot je een citroenkleurige massa krijgt. Zeef de bloem met het maïszetmeel, en wat peper en zout in een ruime kom. Klop er beetje bij beetje de losgeklopte dooiers door tot er een glad beslag ontstaat. Voeg er het amandelpoeder aan toe. Klop de eiwitten tot stevig schuim en spatel dit voorzichtig door het beslag.

  4. 4

    Verwarm de frituurpan voor op 180°C. Leg het mandje in de olie. Haal de asperges een voor een door het beslag en dompel ze voorzichtig in de hete olie. Bak ze krokant en haal ze uit de frituurpan. Laat uitlekken op keukenpapier.

  5. 5

    Rooster de geblancheerde amandelen goudbruin in een pan zonder vetstof. Bestrijk wat knapperig brood met tapenade en werk af met geroosterde amandelen en gefrituurde asperges. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Bruschetta met lentetapenade en tempura van asperges

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!