Panna cotta van witte asperges
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Panna cotta van witte asperges

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Italiaanse klassieker met Belgische topper

bereiding
  1. 1

    Schil de asperges en kook ze beetgaar in de melk. Laat uitlekken. Hou de kopjes apart, pureer de rest van de asperges met de room. Duw ze door een zeef. Kruid de aspergeroom met peper en zout en verwarm even, maar niet tot een kookpunt.

  2. 2

    Week de gelatine in koud water, knijp uit en los hem op in de aspergeroom. Verdeel de room over glaasjes en laat afkoelen. Laat ze dan nog 2 uur opstijven in de koelkast

  3. 3

    Pers de sinaasappel uit en snij de sinaasappelschil in fijne reepjes. Meng de olie met de azijn, de honing, het sinaasappelsap en zoveel schil als je lekker vindt. Snipper de peterselie. Schep de peterselie erdoor en breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Werk de panna cotta af met de aspergekopjes en de sinaasappeldressing.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Schil de asperges en kook ze beetgaar in de melk. Laat uitlekken. Hou de kopjes apart, pureer de rest van de asperges met de room. Duw ze door een zeef. Kruid de aspergeroom met peper en zout en verwarm even, maar niet tot een kookpunt.

  2. 2

    Week de gelatine in koud water, knijp uit en los hem op in de aspergeroom. Verdeel de room over glaasjes en laat afkoelen. Laat ze dan nog 2 uur opstijven in de koelkast

  3. 3

    Pers de sinaasappel uit en snij de sinaasappelschil in fijne reepjes. Meng de olie met de azijn, de honing, het sinaasappelsap en zoveel schil als je lekker vindt. Snipper de peterselie. Schep de peterselie erdoor en breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Werk de panna cotta af met de aspergekopjes en de sinaasappeldressing.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.