Fazantenconsommé met kwartelei
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Fazantenconsommé met kwartelei

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Verrukkelijke consommé van fazant.

bereiding
  1. 1

    Maak de bouillon. Snij de bussel selder in boogjes en de prei in ringen. Stoof met 2 wortelen, ui en een eetlepel tomatenpuree kort aan in wat boter. Voeg de fazanten, jeneverbessen en het kruidentuiltje toe. Zet onder water en laat een uur sudderen. Schuim geregeld af. Giet door een fijne doek, hou de fazant apart. Laat afkoelen en verwijder het vet.

  2. 2

    Spoel wortelen, prei, en selder voor het klaren en snij in fijne reepjes. Meng met de tomatenpuree, de eiwitten en het gehakt. Voeg toe aan de bouillon. Breng tegen het kookpunt en laat 30 min. trekken. Giet door een neteldoek.

  3. 3

    Haal het fazantenvlees van het karkas en snij in stukjes. Bak goudbruin in een beetje boter. Kook de kwarteleitjes in ± 5 min. hard. Laat ze schrikken onder koud water, pel en halveer ze.

  4. 4

    Serveer de consommé met de fazantreepjes. Garneer met de kwarteleitjes en wat peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Maak de bouillon. Snij de bussel selder in boogjes en de prei in ringen. Stoof met 2 wortelen, ui en een eetlepel tomatenpuree kort aan in wat boter. Voeg de fazanten, jeneverbessen en het kruidentuiltje toe. Zet onder water en laat een uur sudderen. Schuim geregeld af. Giet door een fijne doek, hou de fazant apart. Laat afkoelen en verwijder het vet.

  2. 2

    Spoel wortelen, prei, en selder voor het klaren en snij in fijne reepjes. Meng met de tomatenpuree, de eiwitten en het gehakt. Voeg toe aan de bouillon. Breng tegen het kookpunt en laat 30 min. trekken. Giet door een neteldoek.

  3. 3

    Haal het fazantenvlees van het karkas en snij in stukjes. Bak goudbruin in een beetje boter. Kook de kwarteleitjes in ± 5 min. hard. Laat ze schrikken onder koud water, pel en halveer ze.

  4. 4

    Serveer de consommé met de fazantreepjes. Garneer met de kwarteleitjes en wat peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.