Recept

Oosterse bouillon met paksoi en een kwarteleitje

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Een licht soepje is perfect voor bij de brunch.

bereiding
 1. 1

  Maak de groenten schoon en hak ze grof. Zet een grote pot op het vuur en laat de boter erin smelten. Fruit de knoflook en de ui erin en bak glazig. Voeg dan de stukken prei, selder en wortel toe en bak de groenten even kort mee.

 2. 2

  Giet er 3 liter water bij en doe de misopasta erin. Voeg ook de kruiden toe: tijm, rozemarijn, peterselie, laurier, peperkorrels, kruidnagel, citroengras, gember en jeneverbessen. Laat een kwartiertje sudderen op een laag vuur zodat de smaken van ieder ingrediënt goed vrijkomen en mengen. Voeg de soepkip erbij en laat een uurtje pruttelen op een laag vuur.

 3. 3

  Haal de kip uit de pot en giet de soep door een zeef. Giet de bouillon vervolgens nog een keer door een zeefdoek, zodat je een heldere bouillon krijgt.

 4. 4

  Pluk het vlees van de soepkip en hou een deeltje voor in de soep. Vries de rest in voor later gebruik.

 5. 5

  Snij het onderste deeltje van de paksoi en doe de paksoi in de hete soep. Maak de paddenstoelen schoon, snij ze in hapklare stukken en doe ze eveneens in de soep, samen met enkele stukken kip.

 6. 6

  Kook de kwarteleitjes zacht in kokend water gedurende 2.30 minuten. Spoel ze onder koud water en pel ze meteen.

 7. 7

  Zet de soep opnieuw op het vuur en breng op nieuw aan de kook. Verdeel de bouillon met kip en groenten over de kommetjes en werk af met een gehalveerd kwarteleitje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Oosterse bouillon met paksoi en een kwarteleitje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!