Recept

Kalfs-rundsspiesje (fondue)

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Hou een feestelijke fondue slank en gezond door het vlees te pocheren in bouillon in plaats van te frituren in olie. Minstens even lekker!

bereiding
  1. 1

    Snij het vlees in gelijke stukken (ongeveer 5-6 cm breed). Snij de venkel in reepjes en de lente-ui in stukken van ongeveer 6 cm.

  2. 2

    Kruid de lapjes vlees op één kant en beleg ofwel met venkel of lente-ui. Rol op en prik op een spiesje. Gaar ze goudbruin en gaar in de bouillon.

  3. 3

    Maak de bouillon. Maak de ui, wortel, selder en knoflook schoon en snij in grove stukken. Breng 1 liter water aan de kook met het soepvlees, de groenten en alle specerijen en laat 1.30 u zachtjes pruttelen. Zeef en kruid bij met peper en zout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kalfs-rundsspiesje (fondue)
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
bereiding
  1. 1

    Snij het vlees in gelijke stukken (ongeveer 5-6 cm breed). Snij de venkel in reepjes en de lente-ui in stukken van ongeveer 6 cm.

  2. 2

    Kruid de lapjes vlees op één kant en beleg ofwel met venkel of lente-ui. Rol op en prik op een spiesje. Gaar ze goudbruin en gaar in de bouillon.

  3. 3

    Maak de bouillon. Maak de ui, wortel, selder en knoflook schoon en snij in grove stukken. Breng 1 liter water aan de kook met het soepvlees, de groenten en alle specerijen en laat 1.30 u zachtjes pruttelen. Zeef en kruid bij met peper en zout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!