Recept

Champignonsoep met een feestelijke croque

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Croque met soep: de ideale lunch wat ons betreft. Wat de paddenstoelen betreft kun je gerust je eigen mengeling samenstellen met wat je in de winkel vindt.

bereiding
  1. 1

    Maak de Parijse champignons en de bruine kastanjechampignons schoon en snij ze in vieren. Pel de ui en de knoflook en snipper fijn. Schil de aardappel en snij in stukken. Zet een pot op het vuur met wat boter en laat smelten. Stoof de ui, de knoflook en de Parijse en de bruine champignons in de hete boter, samen met de aardappel.

  2. 2

    Giet de gevogeltebouillon erbij, voeg het kruidenboeket toe en breng aan de kook. Kook de groenten gaar in 30 minuten. Verwijder het kruidenboeket en mix de soep glad. Roer er de room door.

  3. 3

    Bereid ondertussen de croques. Besmeer de helft van de sneetjes brood met truffeltapenade. Beleg met een sneetje gerookte ham en bestrooi met geschaafde parmezaan. Dek af met een sneetje brood en besmeer de buitenkanten van de croque met boter.

  4. 4

    Zet een grillpan op het vuur, laat heet worden en bak er de croques in langs beide kanten. Snij in de helft en serveer bij de soep.

  5. 5

    Borstel de shimeji en de shiitake goed schoon en snij het uiteinde van het steeltje eraf. Zet een pannetje op het vuur met wat olijfolie en bak er de paddenstoelen in op.

  6. 6

    Verdeel de soep over de kommetjes en werk af met de gebakken paddenstoelen, platte peterselie en scheutjes. Serveer er een truffelcroque bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Champignonsoep met een feestelijke croque

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!