Salade van eend, vijgen en geitenkaas
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Salade van eend, vijgen en geitenkaas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Frisse salade

bereiding
  1. 1

     

    Verwarm de oven voor op 150°C. Halveer de vijgen in de lengte. Meng de honing met 1 eetlepel olijfolie. Bestrijk er de vijgen mee en kruid ze met peper en zout. Leg ze in een ovenschaal en zet 10 minuten in de oven.

  2. 2

     

    Spoel de veldsla en het roodlof. Maak de blaadjes van het roodlof los. Verdeel beide over vier borden.

  3. 3

     

    Verdeel de gerookte eendenborst en de walnoten over borden. Verkruimel er de geitenkaas over en leg op ieder bord 2 halve vijgen.

  4. 4

     

    Maak een dressing van de balsamicoazijn, 3 eetlepels olijfolie, peper en zout. Besprenkel de salade met de dressing en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

     

    Verwarm de oven voor op 150°C. Halveer de vijgen in de lengte. Meng de honing met 1 eetlepel olijfolie. Bestrijk er de vijgen mee en kruid ze met peper en zout. Leg ze in een ovenschaal en zet 10 minuten in de oven.

  2. 2

     

    Spoel de veldsla en het roodlof. Maak de blaadjes van het roodlof los. Verdeel beide over vier borden.

  3. 3

     

    Verdeel de gerookte eendenborst en de walnoten over borden. Verkruimel er de geitenkaas over en leg op ieder bord 2 halve vijgen.

  4. 4

     

    Maak een dressing van de balsamicoazijn, 3 eetlepels olijfolie, peper en zout. Besprenkel de salade met de dressing en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.