Recept

Salade met bietjes, vijgen, geitenkaas en pistachenoot

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Kook 4 rode bietjes in 20 minuten beetgaar in gezouten water. Giet af en laat afkoelen.

  2. 2

    Maak de dressing. Meng de frambozenazijn, honing en olijfolie en kruid met peper en zout.

  3. 3

    Schil de resterende rode biet en de chioggiabiet en schaaf ze met een mandoline in dunne plakjes. Laat 30 minuten uurtje marineren in de frambozendressing.

  4. 4

    Haal de pitjes uit de granaatappel. Hak de pistachenoten fijn. Snij de vijgen in 4 partjes.

  5. 5

    Snij de gekookte bietjes overlangs doormidden en besprenkel met de dressing. Schik ze op het bord. Leg er de plakjes biet en chioggiabiet en de partjes vijg bij en brokkel er de geitenkaas over. Werk af met de gehakte pistachenoten en de granaatappelpitjes en besprenkel royaal met de overgebleven dressing. Serveer meteen. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Salade met bietjes, vijgen, geitenkaas en pistachenoot

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!