Recept

Kipkroketten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een luxerestje

bereiding
  1. 1

    Bak twee kipfilets aan in wat olie. Kruid met peper, zout, rozemarijn en tijm. Blus met 1,5 dl kippenbouillon en laat verder garen.

  2. 2

    Haal de filets uit de bouillon en snij of pluk ze in stukjes.

  3. 3

    Snipper 1 ui fijn en fruit aan in 70 g boter, voeg er 4 eetlepels bloem aan toe en roer met een houten lepel.

  4. 4

    Blus met het kookvocht van de kip en voeg er langzaam 2 dl melk bij. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  5. 5

    Blijf roeren tot alles mooi indikt (het moet een dikke saus worden, anders barsten de kroketten tijdens het bakken). Voeg de kip toe. Laat afkoelen in de koelkast.

  6. 6

    Vorm er langwerpige kroketten mee. Haal ze eerst door bloem, dan door 2 losgeklopte eieren en vervolgens door paneermeel. Werk zo alle vulling op.

  7. 7

    Frituur de kroketten op 180° C gedurende 3 à 4 minuten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kipkroketten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!