Recept

Arancini met tomatensaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ideaal om een restje rijst op te werken!

bereiding
  1. 1

    Meng de geraspte parmezaan door het restje rijst en warm op tot de kaas gesmolten is. Schep de rijst in een ruime lage schaal en zet hem 1 uur in de koelkast.

  2. 2

    Maak de saus. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Fruit ze aan in olijfolie en voeg de gedroogde oregano toe. Voeg de passata toe en laat 15 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Spoel de tomaten en snij ze in kwartjes. Spoel en droog de rucola. Meng de tomaten onder de rucola en breng de salade op smaak met olijfolie, peper en zout.

  4. 4

    Laat de mozzarellabolletjes uitlekken. Maak je handen vochtig en schep 1,5 el rijst in je natte hand. Maak hem plat, leg er een mozzarellabolletje in en rol de rijst eromheen. Herhaal tot de rijst en mozzarella opgewerkt zijn.

  5. 5

    Doe de bloem in een diep bord, klop de eieren los in een ander diep bord en doe de panko in een derde diep bord. Haal de balletjes achtereenvolgens door de bloem, het ei en de panko.

  6. 6

    Verhit de frituurolie in een frituurpan of ruime pan tot 170°C. Frituur de balletjes in kleine porties in 4 minuten goudbruin. Serveer ze met de tomatensaus en het rucola-tomatenslaatje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Arancini met tomatensaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!