Zandkoekjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Zandkoekjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Knapperig koekje 

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de boter in blokjes.  Vermeng ze eerst met de suiker (niet te lang, de boter mag niet te zacht worden), daarna met de gezeefde bloem.

  2. 2

    Kneed met de vingertoppen tot een zanderig deeg. Maak er worstjes van 4 tot 5 cm van. Laat ze, verpakt in plasticfolie, 6 uur opstijven in de koelkast. 

  3. 3

    Snij de worstjes in plakjes van 1 cm dik. Druk ze plat met de hand. Steek met een uitsteekvormpje visjes uit de deegplakjes. Druk in elk visje een pistachenootje als oog. 

  4. 4

    Leg de visjes op bakpapier - niet te dicht bij elkaar - op een grote bakplaat. Bak ze 20 minuten, op 175° C.

  5. 5

    Maak de koekjes voorzichtig los van het bakpapier en leg ze op een taartrooster. Versieren kan ook: laat chocolade smelten in een warmwaterbad en teken er met een fijn keukenpenseel nog schubben en graten van chocolade op.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de boter in blokjes.  Vermeng ze eerst met de suiker (niet te lang, de boter mag niet te zacht worden), daarna met de gezeefde bloem.

  2. 2

    Kneed met de vingertoppen tot een zanderig deeg. Maak er worstjes van 4 tot 5 cm van. Laat ze, verpakt in plasticfolie, 6 uur opstijven in de koelkast. 

  3. 3

    Snij de worstjes in plakjes van 1 cm dik. Druk ze plat met de hand. Steek met een uitsteekvormpje visjes uit de deegplakjes. Druk in elk visje een pistachenootje als oog. 

  4. 4

    Leg de visjes op bakpapier - niet te dicht bij elkaar - op een grote bakplaat. Bak ze 20 minuten, op 175° C.

  5. 5

    Maak de koekjes voorzichtig los van het bakpapier en leg ze op een taartrooster. Versieren kan ook: laat chocolade smelten in een warmwaterbad en teken er met een fijn keukenpenseel nog schubben en graten van chocolade op.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.