Recept

Glas-in-lood-koekjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Het is eens wat anders dan een klassieke confituurvulling. Deze koekjes zijn extra krokant, met glasraampjes van gesmolten snoep.

Gebruik voor het deeg dit basisrecept.

bereiding
  1. 1

    Maak het deeg volgens het basisrecept. Steek in stap 4 (niet te kleine) vormen uit het deeg en daarna met kleinere vormpjes nog een extra vorm uit het midden van elk koekje.

  2. 2

    Bak de koekjes zoals beschreven in stap 5 van het basisrecept 10 minuten voor. Klop intussen met een hamer de snoepjes in een stevig plastic zakje tot fijn gruis.

  3. 3

    Vul na 10 minuten bakken de openingen in de koekjes met snoepgruis – hoop dit goed op! – en bak de koekjes verder zoals beschreven tot ze goudbruin zijn en het snoepgruis gesmolten is. Laat de koekjes afkoelen.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Glas-in-lood-koekjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!