Recept

Kippenroomsoep met groene asperges en erwtjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Stevige soep om het feestmaal mee te starten

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snipper de ui en de knoflook fijn. 

    Snij de kipfilet in blokjes en de selder in boogjes.

  2. 2

    Verhit de olie en fruit de ui en de knoflook erin. Voeg de selder en de tijm toe. 

  3. 3

    Giet de kippenbouillon erbij, voeg de blokjes kipfilet toe en kruid met peper en zout. Laat een twintigtal minuten borrelen op een matig vuur. 

  4. 4

    Blancheer intussen de asperges en de erwten 4 minuten in kokend water. Voeg ze bij de soep en laat nog even verder pruttelen. 

  5. 5

    Meng vlak voor het serveren met de room. Werk af met peterselie. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kippenroomsoep met groene asperges en erwtjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!