Gegrilde asperges met ham
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gegrilde asperges met ham

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk als voorgerecht of lichte lunch.

bereiding
  1. 1

    Snij de harde onderkant van de groene asperges af . Blancheer ze gedurende 3 minuten in kokend gezouten water en laat uitlekken.

    Rooster de pijnboompitjes in een pan met antiaanbaklaag.

    Snij de prosciutto in reepjes.

    Rasp de pecorino.

  2. 2

    Borstel wat olijfolie over de asperges en grill ze in een grillpan, 2 minuten per kant.

  3. 3

    Maak een vinaigrette met de olie, het citroensap en de mosterd. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Schik de asperges op de borden en lepel er wat vinaigrette over.

  5. 5

    Leg de prosciuttoreepjes bij de asperges. Bestrooi met de geroosterde pijnboompitten en de geraspte pecorino (of andere kaas).

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Snij de harde onderkant van de groene asperges af . Blancheer ze gedurende 3 minuten in kokend gezouten water en laat uitlekken.

    Rooster de pijnboompitjes in een pan met antiaanbaklaag.

    Snij de prosciutto in reepjes.

    Rasp de pecorino.

  2. 2

    Borstel wat olijfolie over de asperges en grill ze in een grillpan, 2 minuten per kant.

  3. 3

    Maak een vinaigrette met de olie, het citroensap en de mosterd. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Schik de asperges op de borden en lepel er wat vinaigrette over.

  5. 5

    Leg de prosciuttoreepjes bij de asperges. Bestrooi met de geroosterde pijnboompitten en de geraspte pecorino (of andere kaas).

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.