Recept

Lentesoep met kruidenroom

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zóveel groentjes

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de sjalotten. Schil de worteltjes en de aardappelen, snij ze in kleine blokjes. Maak de selder schoon, snij hem in ringetjes. Dop de erwten. Schil de asperges, verwijder het uiteinde, snij ze in stukjes van 2 à 3 cm. Maak de sluimererwten schoon, snij ze in stukjes.

  2. 2

    Verhit 1,5 el olie. Fruit de sjalotten glazig. Voeg de wortel- en aardappelblokjes toe. Stoof ze 4 minuten. Overgiet met de fond, de wijn en 400 ml water. Breng aan de kook. Laat onder deksel 5 minuten sudderen. Haal van het vuur.

  3. 3

    Snij een kwart van de prei in heel fijne reepjes. Verhit 3 el olie en bak de prei lichtbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Klop de room stijf, kruid met peper en zout en meng er de peterselie en 2 el kervel door.

  4. 4

    Giet 500 ml water bij de groenten in de pan en breng aan de kook. Voeg de sluimerwten, de selder, 2 el kervel, de erwten en de asperges toe. Laat 3 minuten koken. Schep de soep in borden. Werk af met kruidenroom en preireepjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!