Zwarte pens met appeltjes en puree
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Zwarte pens met appeltjes en puree

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een van de oudste, puurste, Limburgse streekgerechten

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Schil de aardappelen, snij ze in stukken.  Schil de appels, verwijder het klokhuis, snij ze in partjes. Pel de ui, snij hem in fijne ringen. 

  2. 2

    Fruit de uiringen glazig in de boter, laat ze een beetje kleuren. Blus met 2 dl water. Doe er de appels en de aardappelen bij. Kruid met peper en zout. 

  3. 3

    Dek af en laat 40 minuten zacht stoven. Voeg er eventueel tussendoor nog wat water aan toe.

  4. 4

    Pureer grof met de stamper. Kruid bij met peper en laat nog heel goed doorwarmen (want hete bliksem moet heet zijn, in alle betekenissen). 

  5. 5

    Bak de pensen in een pan met boter. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Schil de aardappelen, snij ze in stukken.  Schil de appels, verwijder het klokhuis, snij ze in partjes. Pel de ui, snij hem in fijne ringen. 

  2. 2

    Fruit de uiringen glazig in de boter, laat ze een beetje kleuren. Blus met 2 dl water. Doe er de appels en de aardappelen bij. Kruid met peper en zout. 

  3. 3

    Dek af en laat 40 minuten zacht stoven. Voeg er eventueel tussendoor nog wat water aan toe.

  4. 4

    Pureer grof met de stamper. Kruid bij met peper en laat nog heel goed doorwarmen (want hete bliksem moet heet zijn, in alle betekenissen). 

  5. 5

    Bak de pensen in een pan met boter. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.