Recept

Zwarte pens met appeltjes en puree

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een van de oudste, puurste, Limburgse streekgerechten

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Schil de aardappelen, snij ze in stukken.  Schil de appels, verwijder het klokhuis, snij ze in partjes. Pel de ui, snij hem in fijne ringen. 

  2. 2

    Fruit de uiringen glazig in de boter, laat ze een beetje kleuren. Blus met 2 dl water. Doe er de appels en de aardappelen bij. Kruid met peper en zout. 

  3. 3

    Dek af en laat 40 minuten zacht stoven. Voeg er eventueel tussendoor nog wat water aan toe.

  4. 4

    Pureer grof met de stamper. Kruid bij met peper en laat nog heel goed doorwarmen (want hete bliksem moet heet zijn, in alle betekenissen). 

  5. 5

    Bak de pensen in een pan met boter. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zwarte pens met appeltjes en puree
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Schil de aardappelen, snij ze in stukken.  Schil de appels, verwijder het klokhuis, snij ze in partjes. Pel de ui, snij hem in fijne ringen. 

  2. 2

    Fruit de uiringen glazig in de boter, laat ze een beetje kleuren. Blus met 2 dl water. Doe er de appels en de aardappelen bij. Kruid met peper en zout. 

  3. 3

    Dek af en laat 40 minuten zacht stoven. Voeg er eventueel tussendoor nog wat water aan toe.

  4. 4

    Pureer grof met de stamper. Kruid bij met peper en laat nog heel goed doorwarmen (want hete bliksem moet heet zijn, in alle betekenissen). 

  5. 5

    Bak de pensen in een pan met boter. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!