Rijstballetjes

  • 30 min
  • Makkelijk
  • Goedkoop
  • Europees
  • Hapje, Voorgerecht
Zo maak je ‘t
  1. Roer de rijst los in een kom. Rasp er de parmezaan over en roer goed.

  2. Kruid de rijst met peper en zout, strooi er de peterselie bij. Klop 2 eieren los en roer ze door de rijst. Meng goed.

  3. Neem telkens een portie rijst en vorm er een bolletje van.

  4. Duw in het midden een blokje mozzarella en druk er de rijst helemaal rond. Rol er gladde balletjes van zonder barstjes.

  5. Klop 1 ei los met een vork. Wentel de rijstballetjes eerst in bloem.

  6. Wentel ze dan in losgeklopt ei en vervolgens in paneermeel.

  7. Verhit de olie tot 180° C. Frituur de rijstballetjes in porties goudbruin in ongeveer 3 minuten. Laat ze drogen op keukenpapier. Serveer ze warm, zodat de kaas zacht en vloeibaar is.

Of toch iets anders?

  • Minder dan 30 minuten
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Arancini