Meest recente artikelen

Zo maak je een kreeft klaar

Zo maak je een kreeft klaar Artikel

Een verse kreeft is een echte delicatesse. Of je de kreeft nu gewoon gekookt eet of dat je het vlees gebruikt voor een andere bereiding, we helpen je op weg!

Niet iedereen durft het aan om een levende kreeft te koken. Dat is jammer, want een verse kreeft is het allerlekkerst. Dankzij onze tips is het zeker geen barbaarse handeling!

Kook de kreeft in 3 simpele stappen

  1. Neem een pot die groot genoeg is om de kreeft volledig onder te dompelen. Kook voldoende gezouten water. Een levende kreeft mag je zeker niet onnodig laten lijden, dus zorg ervoor dat je water echt volledig kookt. Dompel hem onder met de kop eerst, zo is het beestje meteen dood.
  2. Laat de kreeft enkele minuten koken. Als hij helemaal rood is, is hij gaar. Haal de gare kreeft met een schuimpaan uit het kokende water en leg hem opzij om af te koelen.
  3. Eens afgekoeld, leg je de kreeft op een snijplank. Neem een groot, scherp mes. De punt van het mes plaats je in het kuiltje tussen de ogen van de kreeft. Daar snij je de kreeft in twee. Vervolgens snij je de kreeft in één beweging in de lengte doormidden. Verwijder het darmkanaal, de lever en de maag. 

De kreeft is nu etensklaar, als je ervan houdt om te peuzelen… Heb je het vlees echter nodig voor een bereiding?

Verwijder het vlees van de kreeft in 3 simpele stappen

  1. Met een hakmes hak je de twee scharen van de kreeft af.
  2. Kraak de schaal van de scharen met de achterkant van je mes. Verwijder het vlees uit de scharen met een (kreeften)vork.
  3. Verwijder het vlees uit de twee kreefthelften. Dit gaat nu erg gemakkelijk.

Gelukt? Dan kan je nu aan de slag met onze 32 kreeftrecepten!

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen