Meest recente artikelen

Met mes en vork naar het festival

Met mes en vork naar het festival Artikel

Ga je dit weekend naar een festival? Natuurlijk zijn er frietkraampjes en wokstandjes genoeg op een festival. En natuurlijk laat je je maar al te graag verleiden door de geur van een supervette hamburger. Maar wat als je het iets gezonder wil aanpakken of op je budget wil letten?

Geen nood, we zeggen niet dat je geen frietjes of hamburger mag aanraken. Dat mag best. Maar je hoeft ze niet als ontbijt naar binnen te werken. Voor het avondmaal mag je je gerust laten verwennen door de talrijke eetkraampjes. 's Avonds sta je meestal toch op de wei en is een ommetje naar de camping niet de beste optie. 

Ontbijt

Voor het ontbijt en de lunch kan je gerust beroep doen op je eigen voorraad eten.  Ja, stop de dozen muesli maar al in je rugzak! Muesli als ontbijt is snel, zit boordevol energie en weegt niet veel. Je kan kleine brickjes melk kopen om er bij te gieten. Ook een brood en een pot choco, siroop of confituur is makkelijk om mee te nemen. Let wel op: als je meer dan 3 dagen op een festival verblijft, zal je brood niet meer vers smaken. De oplossing? Beschuiten.

Lunch

's Middags laat je je fantasie de vrije loop. In de supermarkt vind je een overvloed aan groenten in conserven, soep in brickverpakking en pasta of rijst. Je hoeft heus geen driegangenmenu op je uitklaptafeltje te toveren, maar als je een koelbox meeneemt, kan je jezelf trakteren op een potje yoghurt als dessert.

Voor de groenten en de soep heb je een gasbrandertje nodig. Teveel gedoe? Dan moet je het op koude maaltijden houden. Die maak je best op voorhand in je eigen keuken en neem je dan in een goed afsluitbaar doosje mee. Bewaar alles in de koelbox! Probeer eens een pastasalade of een quiche uit.

Op voorhand

Maak op voorhand een lijstje van wat je wil eten, wat je ervoor moet kopen en wat je van materiaal moet meenemen. Vergeet ook geen vuilzak mee te nemen voor al je afval. Vaak zijn er in de buurt van festivals ook supermarkten. Ideaal als je niet een hele weg met kilo's voedsel wil afleggen.

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen