Meest recente artikelen

Wat wordt de nieuwe chipssmaak van 2012?

Wat wordt de nieuwe chipssmaak van 2012? Artikel

In januari 2011 lanceerde het chipsmerk Lay's een oproep om een nieuwe smaak te bedenken voor de nieuwe 'limited edition' van 2012. Maar liefst 245.828 Belgische chipsliefhebbers stuurden hun gekste ideeën op.

Uit die stapel inzendingen moest een jury, onder leiding van sterrenchefs Wout Bru (Maison Bru) en Lionel Rigolet (Comme Chez Soi), twee finalisten kiezen.

De eerste finaliste, de 26-jarige kleuterjuf Klara De Wilde uit Hasselt, kwam met ‘Bicky Crisp’ op de proppen: een pittige smaak door de pickles maar zacht door de mayonaise en verfrissend door het uitje. Ze heeft haar chips duidelijk gebaseerd op de alombekende frituursnack Bicky Burger. Niet onbelangrijk in ons land met frietkotcultuur.

Als tweede finaliste kwam de 38-jarige Karin Luyckx uit Erembodegem op de proppen. Zij bedacht de ‘Indian Curry Style’, op basis van koriander, komijn, knoflook, peper en kerriepoeder. Zij liet zich inspireren door haar liefde voor reizen en de Indiase keuken. Volgens Karin waan je je met deze smaak direct op vakantie!

Vanaf 3 oktober 2011 kiest jij mee welke smaak de ultieme winnaar wordt van de Lay’s smaakzoektocht. Beide smaken liggen dan in de winkel. Tot 27 november kan je je stem uitbrengen.

Wordt het het Belgisch ‘frietkot” of het exotische India?

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen