Meest recente artikelen

11 tips bij het barbecueën

Om te grillen als een professional!

11 tips bij het barbecueën Artikel

Wanneer de zomer eraan komt, wil iedereen zo snel mogelijk achter de barbecue gaan staan. Toch lees je beter nog eerst even deze tips.

 1. Kijk voor je begint van waar de wind komt, je wilt je gasten natuurlijk niet uitroken.
 2. Maak het vuur een half uur voor het bakken aan. Gebruik aanmaakhoutjes of eventueel een barbecuestarter, maar gebruik nooit producten om het vuur aan te wakkeren zoals spiritus of benzine: elk jaar gebeuren er ongevallen met zware brandwonden tot gevolg.
 3. Zorg voor een goed barbecuetoestel dat stabiel en stevig is. Staat de barbecue op het gras? Giet dan voor je begint een emmer water op die plek, zo voorkom je bruine schroeiplekken.
 4. Vul de emmer opnieuw en laat die in de buurt staan voor het geval er iets zou gebeuren. Laat de barbecue nooit onbewaakt achter.
 5. Draag een schort en handschoenen om jezelf te beschermen tegen spatten.
 6. Zorg dat de kolen bedekt zijn met een grijs laagje asse voor je begint te roosteren. Geduld is een mooie deugd. Bewaar een afstand van ongeveer 20 centimeter tussen kolen en rooster.
 7. Draai het vlees heel vaak om, zo zal het vlees vanbuiten mooi bakken en vanbinnen gelijkmatig gaar worden.
 8. Kies platte spiezen als je zelf brochettes of scampi’s op een stokje maakt. Ronde spiezen kunnen ervoor zorgen dat het vlees meedraait wanneer je probeert om te draaien.
 9. Een stuk vlees of vis moet je áltijd inwrijven met olie of een kruidenmarinade. Dat is sowieso lekkerder van smaak, maar het beschermt het ook tegen de hitte van het vuur.
 10. Maak het rooster schoon met een stalen borstel wanneer het nog wat warm is, dan zal het vuil veel gemakkelijker loskomen.
 11. Hou citroen bij de hand. Met een halve citroen maak je je rooster schoon tussen twee gerechten door. Zo voorkom je dat smaken en marinades blijven hangen.

Lees ook…

 • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen