Meest recente artikelen

Zó zet jij het perfecte kopje koffie

  • Deel dit artikel:
Zó zet jij het perfecte kopje koffie Artikel

Niets zo heerlijk als een kopje koffie drinken bij de start van de dag. Of om even een break te nemen op het werk. Maar koffie is pas lekker als hij perfect gezet is! Daarom geven wij enkele tips zodat ook jij iedere keer weer dat perfecte kopje koffie op tafel kan toveren.

1. GEBRUIK DE BESTE KOFFIE

Douwe Egberts hanteert de hoogste criteria bij het selecteren van de koffiebonen, het branden, malen en verpakken. Doorheen alle fases van het productieproces is kwaliteitsbewaking prioritair. Alleen zo kan de constante en hoge kwaliteit gewaarborgd blijven.

2. GEBRUIK DE JUISTE DOSERING

De koffiebranders van Douwe Egberts gebruiken 7 Aromettes® voor 1 liter heerlijke koffie. Uiteraard is dit een standaard verdeling voor de gemiddelde gebruiker. Met Douwe Egberts Aromettes® kan je de waterdosering verfijnd aanpassen aan je persoonlijke smaak en stemming van het moment. 1 Aromettes® is gelijk aan 1 maatschepje gemalen koffie.

3. GEBRUIK VERS WATER

Gebruik altijd koud, kristalhelder bronwater of kraanwater. Een kopje koffie bestaat voor 98% uit water. De kwaliteit van het water beïnvloedt dus in hoge mate de kwaliteit van de smaak van de koffie. Als je kraanwater gebruikt, laat de kraan dan eventjes lopen voordat je water neemt. Gebruik geen gedemineraliseerd water, zoals gedestilleerd water of water dat met een “zachtmaker” is vermengd.

4. DE JUISTE WATERTEMPERATUUR

Koffie moet worden gezet met water dat net ”van de kook af is“, d.w.z. tussen 95 en 98°C. Gebruik je kokend water, dan gaan delicate smaken verloren. Is het water niet heet genoeg, dan zal je koffie slapper uitvallen.

5. VERWARM JE KOFFIEKOPJE

Voordat je de koffie inschenkt kan je het beste je kopje voorwarmen met warm water. Zo blijft je koffie langer op temperatuur. Ook kan je voor het schenken de koffie even omroeren zodat alle ingrediënten optimaal gemengd zijn.

6. JE VERS GEZETTE KOFFIE METEEN DRINKEN

De rijkste smaak en het optimale aroma bekom je door vers gezette koffie meteen te drinken.

7. NOOIT KOFFIE OPWARMEN

Tenzij je houdt van een bitter brouwsel dat niets meer met de delicate smaak van Douwe Egberts koffie te maken heeft, mag je koffie nooit opwarmen. Gebruik ook nooit eenmaal gefilterde koffie voor een tweede maal. Laat de koffie nooit langer dan 20 minuten op een warmhouder staan. In een thermoskan blijft koffie 4 tot 5 uur goed.

8. VERZORG JE KOFFIEZETAPPARAAT

Spoel je filter koffiezetapparaat op tijd door met zuiver water en hou het schoon. Zo voorkom je de kleinste vervuiling van de delicate smaak van je koffie.

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.