Rode biet met appel en aardappel
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Rode biet met appel en aardappel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een bijzonder en vegetarisch gerecht met eenvoudige en eerlijke ingrediënten

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Schil de biet en snij 'm in plakjes. Snij de aardappelen in kleine blokjes. Snij de appel in kleine blokjes. 

  2. 2

    Kook de plakjes biet gaar in 2 dl water. Giet af en bewaar het kookvocht. Laat de plakjes uitlekken.

  3. 3

    Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Giet af en laat uitlekken. 

  4. 4

    Bak de appels even aan in een pan met wat boter. De blokjes moeten stevig blijven. 

  5. 5

    Meng de appel en de aardappel. Breng het kookwater van de biet op smaak met misopasta.

  6. 6

    Verdeel het appel-aardappelmengsel over de borden, en werk af met plakjes rode biet, de bietensaus en jonge blaadjes van rode biet. Bestrooi met gomasio en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Schil de biet en snij 'm in plakjes. Snij de aardappelen in kleine blokjes. Snij de appel in kleine blokjes. 

  2. 2

    Kook de plakjes biet gaar in 2 dl water. Giet af en bewaar het kookvocht. Laat de plakjes uitlekken.

  3. 3

    Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Giet af en laat uitlekken. 

  4. 4

    Bak de appels even aan in een pan met wat boter. De blokjes moeten stevig blijven. 

  5. 5

    Meng de appel en de aardappel. Breng het kookwater van de biet op smaak met misopasta.

  6. 6

    Verdeel het appel-aardappelmengsel over de borden, en werk af met plakjes rode biet, de bietensaus en jonge blaadjes van rode biet. Bestrooi met gomasio en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.