Rode biet met appel en aardappel
bereiding
- 
                        1 Schil de biet en snij 'm in plakjes. Snij de aardappelen in kleine blokjes. Snij de appel in kleine blokjes. 
- 
                        2 Kook de plakjes biet gaar in 2 dl water. Giet af en bewaar het kookvocht. Laat de plakjes uitlekken. 
- 
                        3 Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Giet af en laat uitlekken. 
- 
                        4 Bak de appels even aan in een pan met wat boter. De blokjes moeten stevig blijven. 
- 
                        5 Meng de appel en de aardappel. Breng het kookwater van de biet op smaak met misopasta. 
- 
                        6 Verdeel het appel-aardappelmengsel over de borden, en werk af met plakjes rode biet, de bietensaus en jonge blaadjes van rode biet. Bestrooi met gomasio en serveer meteen. 
Voorbereiding
 
                                                     
                 
                 
                 
                 
                                 
                 
                 
                