Meest recente artikelen

Dé cocktail van het moment: de shrub

Bruisend drankje

  • Deel dit artikel:
Dé cocktail van het moment: de shrub Artikel

Move over gin tonic: dé nieuwe cocktail van het moment is de shrub. Heerlijk fris en makkelijk zelf te maken.

Verfrissend drankje

Een shrub is een cocktail op basis van azijn, fruit en suiker en wordt gemixt met (bruis)water. Mix deze ingrediënten samen met enkele smaakmakers als kruiden, laat even trekken in de ijskast et voilà: je shrub is klaar! Je kan ook alcohol toevoegen aan je shrub maar dat hoeft ook. Ook non-alcoholisch zijn ze superlekker.

Zo maak je ze zelf

Zoek een lekkere azijn uit en meng deze met suiker(siroop), vers fruit en kruiden. Doe je mengsel in een pot of fles die je kunt afsluiten en zet dit voor enkele nachten in de koelkast. Hoe langer je wacht, hoe intenser de smaak. Vergeet hem niet af en toe eens om te schudden. Zeef daarna deze mix en voeg (bruis)water toe. Wil je graag wat alcohol in je shrub? Voeg deze dan pas op het laatst, samen met het (bruis)water toe.

Tess Posthumus, ’s werelds beste vrouwelijke bartender, bedacht speciaal voor Oil&Vinegar enkele originele shrubs. Wij delen enkele van haar recepten:

MRS. MILLER SHRUB

Ingrediënten

  • 45 ml gin
  • 20 ml Vlierbloesem-appel- limoenazijn (bij O&V)
  • 5 ml suikersiroop
  • 45ml tonic
  • 6 verse muntblaadjes
  • Schijfje limoen

Mix de gin, azijn en suikersiroop. Neem een martiniglas en giet de cocktail door een fijne zeef in het glas. Schenk vervolgens de tonic erbij en garneer met verse munt en een limoenschijfje.

THE MAAYAN EXPERIENCE

Ingrediënten

  • 120 ml gemberbier (ginger ale)
  • 10 ml granaatappelazijn (bij O&V)
  • 5 ml suikersiroop
  • Schijfje citroen
  • Granaatappelpitjes
  • Ijsblokjes.

Vul een longdrinkglas met ijsblokjes en doe alle ingrediënten behalve de citroen en de granaatappelpitjes erin. Roer even kort door en garneer met een schijfje citroen en de granaatappelpitjes.

ALOHA SHRUB

Ingrediënten

  • 45 ml wodka
  • 45ml kokoswater
  • 10 ml triple sec
  • 20 ml passievruchtazijn (bij O&V)
  • 5 ml ananassiroop
  • Sinaasappelschil
  • Ijsblokjes

Meng alle ingrediënten behalve de sinaasappel in een (cocktail)shaker gevuld met ijsblokjes. Neem een martiniglas en giet de cocktail door een zeef in het glas. Garneer tot slot met een sinaasappelschil en eventueel met een eetbaar bloempje.

 

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen