Recept

Vitello tonnato met rucola en knoflookcroutons

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een Italiaanse feestklassieker! Makkelijk gekocht, mooi gepresenteerd!

Het juiste vlees: vitello tonnato koop je kant-en-klaar in de supermarkt of bij de slager. Controleer bij aankoop zeker of het mager kalfsvlees is en geen varkensgebraad. Dun gesneden met een heerlijke romige tonijnmayonaise en kappertjes erbij is dit een klassiek Italiaans feestgerecht.

bereiding
  1. 1

    Snij het brood in blokjes. Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en leg de blokjes brood in de pan. Pers de knoflook over de croutons en bak ze rondom goudbruin. Kruid ze met peper en zout. Schep de croutons uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.

  2. 2

    Schep wat van de tonijnsaus in 4 mooie coupeglazen. Verdeel er het kalfsvlees en de rucola over. Werk de vitello tonnato af met de knoflookcroutons en een appelkappertje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Vitello tonnato met rucola en knoflookcroutons

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!