Recept

Wittechocoladecake met kardemom en pistache

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dessertje à la Yotam Ottolenghi, maar dan met ingrediënten uit de supermarkt.

Ook lekker met wat pistachenoten onder het beslag gemengd voor extra crunch.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de boter met de chocolade.

  2. 2

    Meng in een aparte kom de eieren met de suiker. Voeg er nadien beetje bij beetje de bloem bij. Lepel er dan het chocolade-botermengsel en het kardemompoeder onder.

  3. 3

    Vet een taartvorm van 22 cm diameter in en bestuif hem met wat bloem. Vul met het beslag. Bak de taart zo’n 35 minuten in de oven. Hak intussen de pistachenoten fijn.

  4. 4

    Haal de taart uit de oven en ontvorm ze meteen. Laat ze afkoelen en werk ze af met wat extra geraspte witte chocolade en de fijngehakte pistachenoten.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wittechocoladecake met kardemom en pistache

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!