Recept

Frisse visplank

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een hapjesplank recht uit de zee, om samen gezellig van te smullen.

Bij deze visplank past de Victoria ‘Favorite Selection’ Chardonnay uit het Libelle-wijnpakket perfect. Vinologe Heleen: “Deze witte wijn heeft enkele maanden op eikenhouten vaten gerijpt en is dus iets houtiger van smaak. Toch proef je nog genoeg frisheid waardoor je ‘m perfect kunt schenken bij visgerechten.”

bereiding
  1. 1

    Snij de gerookte paling in hapklare porties. Snij de citroen in plakjes en het stokbrood in stukken.

  2. 2

    Doe de gepelde, de ongepelde garnalen en de gekookte kreukels in kommetjes en zet ze op een mooie marmeren plank. Leg de gekookte scampi’s erbij samen met de paling, de zalm en de heilbot. Werk de plank af met de citroen en de dille en serveer ze met het stokbrood.

Meer interessante vragen

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Frisse visplank

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!