Recept

Hartige pompoen- en kaasmuffins

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ook lekker in de lunchbox, deze veggie muffins. Vries ze in individuele porties in en stop ze in een plastic zakje in de vriezer. Haal ‘s ochtends uit de vriezer en neem mee als lunch naar het werk.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en snipper de ui fijn. Verhit een scheutje olijfolie en stoof de ui en pompoenblokjes gaar en helemaal zacht. Kruid met het kerriepoeder, tijmblaadjes, vers geraspte nootmuskaat, peper en zout. Doe samen met de melk in een blender en mix fijn.

  2. 2

    Voeg de eieren en olie toe en meng goed. Voeg de bloem, bakpoeder, gemalen cheddar, een snuifje zout en chilivlokken toe en meng kort tot een egaal beslag. Schep in ingevette papieren muffinvormpjes in een muffinblik.

  3. 3

    Zet ze gedurende 20-25 minuten in de oven. Serveer warm, lauw of koud.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Hartige pompoen- en kaasmuffins

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!