Recept

Carpaccio van cèpes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Feestgerecht met champignons. Lekker met een getoast sneetje briochebrood of ciabatta erbij.

Tip: van champignons kun je ook zelf champignonboter maken, een lekker extraatje op je feesttafel! Snij champignons in kleine blokjes, bak ze krokant en meng ze onder wat zachte roomboter op kamertemperatuur. Laat de boter opnieuw opstijven in de koelkast en je hebt een heerlijke homemade champignonboter.

bereiding
  1. 1

    Rooster de pijnboompitten kort in een droge pan. Borstel de cèpes goed schoon. Snij de cèpes met een heel scherp mes in dunne plakjes. Leg ze in waaiervorm op de borden en besprenkel ze met wat notenolie.

  2. 2

    Schaaf de parmezaan in schilfers. Werk de cèpes af met de pijnboompitten, de parmezaanschilfers en de shiso. Kruid ze met peper van de molen en wat grof zout.

Meer interessante vragen

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Carpaccio van cèpes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!