Wortelfritters met knoflookdip
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Wortelfritters met knoflookdip

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Op-en-top Belgisch, goedkoop en superveelzijdig: met wortelen zit je altijd goed. Wat dacht je van deze wortelfritters met knoflookdip?

bereiding
  1. 1

    Doe de geraspte wortelen, de lente-ui, de chilivlokken, de limoenschil, de eiwitten, de maïzena en het zout en peper in een grote kom en meng alles goed elkaar.

  2. 2

    Maak de dip. Meng de geperste knoflook door de Griekse yoghurt, voeg de gehakte peterselie toe en breng verder op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Verwarm de olie in een grote koekenpan op een middelhoog vuur. Maak een soort platte koekjes met je handen of twee eetlepels en bak die in gedeeltes voor ongeveer 2-4 minuten per kant tot ze goudbruin en gaar zijn. Serveer met de yoghurt-dip en werk af met paprikapoeder, peper, peterselie, citroen partjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Doe de geraspte wortelen, de lente-ui, de chilivlokken, de limoenschil, de eiwitten, de maïzena en het zout en peper in een grote kom en meng alles goed elkaar.

  2. 2

    Maak de dip. Meng de geperste knoflook door de Griekse yoghurt, voeg de gehakte peterselie toe en breng verder op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Verwarm de olie in een grote koekenpan op een middelhoog vuur. Maak een soort platte koekjes met je handen of twee eetlepels en bak die in gedeeltes voor ongeveer 2-4 minuten per kant tot ze goudbruin en gaar zijn. Serveer met de yoghurt-dip en werk af met paprikapoeder, peper, peterselie, citroen partjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.