Recept

Ceviche met pompelmoes, mandarijnmarinade en rijstcrackers

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een feest op je bord, dit voorgerechtje.

Makkelijk vooraf: je kunt de gesneden vis en de citrusvruchten een dag op voorhand klaarzetten en bewaren in de koelkast. Hou ze wel gescheiden, want de vis mag maximaal 20 minuten marineren. Vries ze niet in.

Geen friteuse? Geen probleem! Verwarm een bodempje plantaardige olie, zoals zonnebloem- of arachideolie, in een pan en bak de rijstvellen in enkele seconden krokant.

bereiding
  1. 1

    Snij de vis met een scherp mes in heel fijne plakjes.

  2. 2

    Snij de schil en het witte deel van de pompelmoes weg en snij het vruchtvlees van tussen de vliesjes. Meng het sap van de mandarijn en het sap van de limoen met de olijfolie, de chilivlokken en een snuifje zout.

  3. 3

    Verdeel de plakjes vis en de stukjes pompelmoes over de 4 borden, besprenkel de visplakjes met de mandarijnmarinade en laat ze 20 minuten marineren.

  4. 4

    Verhit frituurolie op 175°C. Breek de rijstvellen in grove stukken en frituur ze heel kort. Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met kippenkruiden.

  5. 5

    Werk de ceviche af met de rijstvellencrackers en serveer.

Meer interessante vragen

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Ceviche met pompelmoes, mandarijnmarinade en rijstcrackers

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!