Recept

Tortellini met ­olijven, feta en komkommer

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Makkelijk, zo'n zomers eenpansgerecht!

Lekker gezond!

Olijven bevatten gezonde vetten en anti­oxidanten, maar amper koolhydraten. Eet dus gerust een handje olijven als tussendoortje of verwerk ze in een gerecht. Ze zijn koud én warm lekker.

bereiding
  1. 1

    1 Breng een grote pan met ruim gezouten water aan de kook. Voeg de tortellini toe en kook ze volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en doe hem opnieuw in de pan.

  2. 2

    Spoel ondertussen de komkommer en snij hem in halve maantjes. Spoel en halveer de tomaatjes. Pel de rode ui en snij hem in dunne halve ringen.

  3. 3

    Verbrokkel de feta in grove stukjes. Hak de peterselie grof. Voeg de feta, de peterselie, de olijven, de olijfolie en het citroensap toe aan de tortellini. Meng alles voorzichtig en laat nog even mee opwarmen. Breng op smaak met peper en zout. Doe er de tomaten, de komkommer en de rode ui bij en serveer.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!